Veidrus nr 2

6.35 Äratus

6.45 Söök

7.17 Rong

7.41 Järgmine rong

8.16 Buss

8.42 KOHAL

Astun argliku sammuga bussist välja, samal ajal google mapist pingsalt uurides, kas tegemist ikka õige kohaga. Tundub, et on. Buss sõidab minema ja ma seisan ihuüksi üsna trööstitus äärelinnas. Jah, mis seal salata, küll mere ääres, kuid siiski. Kõle.

PROLOOG: sain endale mõni nädal tagasi ülesande otsida märtsi kuusse kolm 5km võistlust. Seejärel 2 nädalat võistluspausi ja põhijooks 10km. Siin olles ei ole see just kõige keerulisem, sest kui mitte iga päev, siis iga nädalavahetus on palju erinevaid võistlusi. Pidin lihtsalt uurima, milline mulle kõige lähemal, et saaksin üksinda ühistranspordiga kohale. Võistluskalendris surfates jäi mulje, et siin korraldatakse iga sündmuse puhul mingi jooks. Alates südamehaiguste teadvustamisest kuni jõuluvanade jooksuni, sekka eksib ka tõsiselt võetavaid jooksuüritusi. Sõelale jäid 2 võistlust, mis sobisid nii kuupäevade kui ka asukoha poolest: Rockaway Running Series – Parade day 5K ja (ei naera) Coogan’s Salsa, Blues, and Shamrocks 5K. Vaatasin mõlema võistluse kodulehte ja eelmise aasta tulemusi. Täiesti uskumatu, aga sellel viimasel võistlusel oli eelmine aasta üle 3000 osaleja. Selgus, et see on väga pop üritus nii maailmatasemel jooksjate kui ka kohalike kuulsuste seas. Tee ääres mängivad bändid ja on kõva melu. Tundus huvitav. Järgmisena vaatasin hinda. NELIKÜMMENDVIISDOLLARIT??? Kas Te teete nalja? Nii palju ma küll ei kavatse maksta, et mitme tuhande inimese seas trügides enda 5km võistlust teha. Järele jäi Rockaway, võistlustasuga 25 dollarit (kunagi enam ei virise, et Eesti võistlused on kallid) ja veidi üle saja osalega. Mulle sobib. Tahan teada oma hetke vormi, mitte laupäevast meelelahutust. 

Vaatan paremale, vaatan vasakule – no mitte ühtegi inimest ei ole. Hakkan vaikselt mingis suunas kõndima, lootuses, et ehk näeb kedagi. Tiirutan tükk aega ringi, aga mingit märki, et siin kusagil võiks võistlus toimuda, ma küll ei näe. Kõhust käib vastik jõnks läbi. Äkki ma ikka tulin valesse kohta. Võtan jälle oma targa telefoni välja ja saan kinnitust, et olen ikka õiges paigas. Googeldan võistluse kodulehte ja leian väikse infokillu täpsema aadressiga. Milleks on, jah, kuulake nüüd – IIRI PUBI.

Astun Pubisse sisse ja mulle vaatab vastu laudadest-toolidest tühjaks tehtud kõrtsiruum ja paar askeldavat inimest. Peast vilksatab läbi korraldajate üleskutse, et tulge aegsasti kohale ja võtke oma stardimaterjalid. Ma olen aegsasti kohal, kell on 8.55. Start on kell 10.00. Peale minu on veel 3-4 võistlejat. Korraldajad pole isegi oma laudu üles seadnud, rääkimata mingitest stardimaterjalidest. Vaatan seda halenaljakat olukorda tükk aega pealt ja lähen lõpuks küsin enda numbrit. Saan väikse kilekotikese kiibiga ja haaknõela. Instruktsiooniks, et see kilekotike tuleb enda pluusi peale kinnitada. Kas niimoodi löta-löta kilekoti ja ilma numbrita joostaksegi siin? 😀

photo-3

Ei hakka pikemalt peatuma, et pidin hiljem lisaks eraldi küsima enda võistluskotti ja  t-särki, milleks osutus üks äärmiselt kole roheline eksemplar (siin saab iga võistlusega särgi). Neid ei taibatud kohe anda. Kuna tegemist oli Parade Dayg-a, teemaks Iiri sümboolika, siis võistluskott sisaldas peale vee, küpsiste ja suure rosinasaia pätsi ka Iiri teemalisi kindaid, salli ja mütsi.

9.20 alustan soojendust

9.50 lõpetan soojenduse

Muide, olen ainuke inimene, kes seda teeb.

Väike sabin on ikkagi sees ja hüppan kiirelt uuesti kõrtsimajja, et võtta soojendusdress maha ja tõmmata kärmelt oma CEPid  jalga (Vanaemale: need on jooksusokid) ja teha mõned lisavenitused.

WOW! Pubi on vahepeal inimesi täis valgunud, tundub, et ikka üle saja (hilisema protokolli järgi 122). Viimased veel registreeruvad.

9.57 keegi ei liiguta, inimesed seisavad raha näpus registreerimislaua juures

10.00 ikka veel keegi ei liiguta ja ikka veel inimesed registreeruvad

10.05 Mina lähen igatahes õue, kuigi pooled on veel pubis sees. Liigun stardijoone poole ja lähen küsin seal kõrval kiibitehnikat ülesseadva mehe käest, et kas ta teab, kuidas rada läheb. Ei tea. Kena lugu küll. Mis kuradi kamara-jura see siin toimub. Aru ma ei saa lihtsalt.

10.14 lõpuks saavad inimesed kogunetud ja GO! öeldud.

Rada kulges mööda maanteed – jess, minu lemmik – ühes suunas ja siis tagasi, täiesti sile maa.

Võin öelda, et ei olnud raske joosta, st ei tekkinud sellist tunnet, et ei ma-ei-suuda-ma-ei-jaksa-ma-tahan-kõndida-sest-jooksmine-on-piin. Pidasin ilusti lõpuni vastu ja andsin oma parima. Hea, et ei läinud sinna teisele võistlusele, kus poleks võibolla saanud üldse kiiresti joostagi.

Ahjaa.. ma võitsin naistest esimese koha, isikliku rekordiga 21.55. Polegi kunagi nii kiiresti jooksnud 🙂

Rockapulco 5K by Tints at Garmin Connect – Details

Koju jõudes tegin tulemused lahti ja avastasin, et protokollis 2 inimest ilma tulemuseta, üks muidugi mina. Ja nagu see veel väike šhokk oleks. Lisaks sellele on protokollis minust 2 kiiremat naist??? Tundub, et mingid mehed jooksid naiste kiipidega. Ai, ma olen vihane. Nüüd istun kahekesi oma veidike lömmis auhinnaks saadud cheescakega, vaatan Eesti Laulu ja lakun haavu. Ikkagi olen uhke enda üle! Go Eesti, Go eestlased!

photo-4

5 kommentaari “Veidrus nr 2

  1. see muidugi humoorikas, et siin Eestis pannakse need kiibid ilusti numbri tagaküljele ja toonitatakse, et finišis ei klõpsitaks pulsikellu kinni, et käte rinnale toomisega võidakse häirida ajavõttu jne.. No ja seal on see kiibikene kilekotis ja kleebi ise rinnale, kuis tahad ja vaata, mis saab 😀 Päris äge! Ootan veel selliseid toredaid poste!

    Meeldib

      1. Väga võimalik, kusjuures. meil tõesti kogu aeg toonitatakse, et mitte finišis käsi tuua rinnale ja pulsikellu klõpsida, sest see häirib ajavõttu.

        Meeldib

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s